aquaknow   Extranet   Newsletter      

Warning

Copy failed: /home/odefimed_bewater/public_html/images/news/General/bcnlab674_bw_350px.jpg to /home/odefimed_bewater/public_html/cache/com_zoo/images/bcnlab674_bw_350px_4204d24544480dc1eea0c218b8644a73.jpg

Tordera Society, Spain

Voleu conèixer 33 accions per adaptar el canvi global a la conca de la Tordera?

Friday, 23 October 2015 Posted in Tordera Society, Spain

TorderaL’equip internacional del projecte BeWater torna a la conca de la Tordera per presentar les 33 propostes de gestió adaptativa de l’aigua que han elaborat conjuntament la ciutadania i els científics des del 2014 fins a dia d’avui.

Els ciutadans i científics es van trobar per primera vegada a Sant Celoni al maig 2014 per conèixer de prop els resultats científics que alertaven dels impactes presents i futurs que comportaria el canvi global a la conca de la Tordera. Els participants van posar en comú els reptes que creiein que eren més urgents i van dibuixar diferents camins per trobar-hi solucions. Del total de reptes que es van identificar en destacaven: la millora de qualitat de l’aigua, la quantitat d’aigua disponible, la salut dels ecosistemes forestals i aquàtics i l’adopció d’estratègies de gestió integrada.

El Projecte BeWater presenta les propostes per l’adaptació al canvi global a la conca de la Tordera

Tuesday, 20 October 2015 Posted in Tordera Society, Spain , BeWater News

This article in English

L’equip internacional del projecte BeWater torna a la conca de la Tordera per presentar les propostes de gestió adaptativa de l’aigua elaborades conjuntament per la ciutadania i els científics des del 2014 a avui.

Aquest dissabte ens trobem a Can Moragues a Riudarenes entre les 10.00 i les 14.00 per una sessió oberta als actors de la conca que tinguin interès en conèixer i debatre les propostes que resulten del treball desenvolupat fins ara al projecte.

Els ciutadans i científics es van trobar per primera vegada a Sant Celoni al maig 2014 on es van presentar els resultats científics que permeten avaluar els impactes presents i futurs del canvi global a la conca. Els participants van compartir la seva perspectiva de quins son els reptes al que ha de fer front el territori, quins serien els objectius als que hauríem d’aspirar i dibuixar unes propostes per arribar-hi. Els reptes més importants que s’han posat a la taula eren la millora de qualitat de l’aigua, la quantitat d’aigua disponible, la salut dels ecosistemes forestals i aquàtics i l’adopció de estratègies de gestió integrada.

Projecte BeWater i ciència ciutadana

Tuesday, 01 September 2015 Posted in Tordera Society, Spain

Projecte BeWater i ciència ciutadana

This article in English

El projecte BeWater va tenir representació a la segona edició del Barcelona Citizen Science Day, que va tenir lloc a Barcelona el 16 d'abril de 2015. L'esdeveniment forma part de NOVUM Festival Ciència Tecnologia Innovació, organitzat per la Direcció de Creativitat i Innovació, Institut de Cultura de Barcelona (Ajuntament de Barcelona). Entre els participants hi havia investigadors, estudiants, comunicadors cientìfics, actors cívics, prenedors de decisions i ciutadans interesats en ciència ciutadana.

Ciutadans i científics proposen 33 accions per ajudar a la conca de la Tordera a fer front al canvi climàtic

Tuesday, 23 June 2015 Posted in Tordera Society, Spain

This article in English

tordera ws june15 01

• El projecte europeu BeWater coordinat pel CREAF vol ser capaç d’elaborar plans de gestió sostenible de l’aigua al mediterrani amb participació ciutadana.

• Un grup de 17 persones (investigadors, gestors, regants i altres ciutadans que viuen i treballen a la conca de la Tordera), es van trobar ahir a Santa Maria de Palautordera per avaluar les millors opcions per gestionar l’aigua de la conca de forma sostenible i adaptada al canvi climàtic.

• Segons els participants la gestió adaptativa del bosc, la implantació d’un règim de cabals ambientals i la millora dels espais de participació serien opcions claus per assolir aquest objectiu.

Evaluating Water Management Options in La Tordera

Thursday, 07 May 2015 Posted in Events, Tordera Society, Spain , BeWater News

Evaluation of Water Management Options through key Stakeholder participation

Wednesday 17 June 2015
La Tordera, Catalonia, Spain

 

The second major round of BeWater Stakeholder Workshops will take place in each of the Case Study River Basins between May and July 2015. Key River Basin Stakeholders will take part in the day-long Workshops in order to contribute to the evaluation of the Water Management Options developed over the last months through the participative process launched last year.

 

Resum de la Xerrada: "Projecte BeWater: adaptació local al canvi global".

Monday, 09 March 2015 Posted in Tordera Society, Spain

mataro feb2015El canvi climàtic ja és una realitat, i com a societat cal que ens hi adaptem. El projecte europeu BeWater promou la participació de les comunitats locals en les discussions sobre els impactes del canvi global en la gestió de l'aigua a la Mediterrània i les possibilitats que tenim per fer-hi front.

Els socis del projecte BeWater presenten el progrés fet en la identificació d’Opcions de Gestió de l’aigua

Monday, 09 February 2015 Posted in Tordera Society, Spain

BeWaterSC Brussels2014 350

This article in English

Parlar de Mapes Cognitius, Taules Gantt i Mental Modeler potser et fa anar a buscar ràpidament un diccionari però darrera d'aquesta terminologia es troben avenços significatius que s'han produït durant els últims mesos al projecte BeWater.

Aquests i altres elements del projecte van ser presentats i discutits en la reunió del Comitè de Direcció del BeWater, que va tenir lloc a Brussel·les del 4-6 febrer 2015.

 

Tordera River Basin in REVOLVE magazine

Tuesday, 27 January 2015 Posted in Tordera Society, Spain

REVOLVE torderaTB 150Tordera River Basin has been featured in the digital magazine REVOLVE-WATER.

A description of the physical, environmental and socio-economic characteristics of the river basin is followed by an overview of the work done so far in the BeWater project on developing an adaptation plan for the basin.

Read the article

Raising Awareness in Tordera

Tuesday, 27 January 2015 Posted in Tordera Society, Spain

Tordera  AC dec2014 250In Tordera, citizens and BeWater Project partners met on December 12th in Hostalric. This workshop, using an innovative methodology, aimed at guaranteeing that local actors have an active role in the definition of suitable strategies for river basin management.

Ciutadans i científics del projecte BeWater es troben a Hostalric per plantejar els reptes en la gestió de l’aigua de la conca de la Tordera

Thursday, 15 January 2015 Posted in Tordera Society, Spain

participants tallerDec2014 2 500

This article in English

El passat 12 de desembre a la tarda es va celebrar al Domus Sent Soví d' Hostalric un nou taller del Projecte BeWater. Aquesta taller forma part de la metodologia de treball innovadora que proposa aquest projecte europeu i que s'està realitzant en paral•lel a tres països més de la conca Mediterrània: Eslovènia, Xipre i Tunísia. BeWater utilitza un procés iteratiu d'aprenentatge mutu per garantir que els actors locals tenen un paper actiu en la definició de les estratègies adients per a la gestió de les conques fluvials.

Ciutadans i científics discutiran sobre el futur de la gestió de l’aigua a la Tordera

Monday, 15 December 2014 Posted in Tordera Society, Spain

Tordera  AC dec2014 250Parlar de canvi global significa parlar de canvi climàtic, però també de fenòmens extrems de sequera i inundacions, de pèrdua de biodiversitat i d'alteracions dels cicles naturals que afecten les nostres conques. Com podem fer front a aquest canvis a la Mediterrània?

Video of first BeWater meeting in Sant Celoni

Monday, 15 December 2014 Posted in Tordera Society, Spain , News, BeWater News

Watch the video of first BeWater Stakeholder meeting in Sant Celoni (in Catalan, subtitled).

Els reptes del canvi global a la Tordera: cartografia de la qüestió

Wednesday, 03 December 2014 Posted in Tordera Society, Spain

Tordera WS 12 14 250El proper 12 de desembre l' equip del projecte BeWater té el plaer de convidar-os a un taller on volem compartir idees i treballar junts per fer front als reptes del canvi global a la Tordera.

BeWater enfocament participatiu a la Junta General a Xipre

Wednesday, 12 November 2014 Posted in Tordera Society, Spain

bewater2

This article in English

La participació dels actors, el disseny de les Opcions de Gestió de l'Aigua i de la metodologia participativa van ser els temes candents de la Junta General BeWater celebrada a Nicòsia, Xipre, del 21 a 23 octubre, 2014.

L'objectiu principal de la reunió van ser el treball al voltant de les quatre Conques (CSRBs), recollint els comentaris sobre l'enfocament participatiu BeWater i el treball per involucrar als actors locals Es van presentar resultats derivats dels 4 tallers amb actors locals i es van plantejar moltes preguntes interessants.

 

<<  1 [23  >>