aquaknow   Extranet   Newsletter      

Ciutadans i científics discutiran sobre el futur de la gestió de l’aigua a la Tordera

Monday, 15 December 2014 Posted in Tordera Society, Spain

Tordera  AC dec2014 250Parlar de canvi global significa parlar de canvi climàtic, però també de fenòmens extrems de sequera i inundacions, de pèrdua de biodiversitat i d'alteracions dels cicles naturals que afecten les nostres conques. Com podem fer front a aquest canvis a la Mediterrània?

El projecte europeu BeWater és un projecte de ciència ciutadana que vol crear plans de gestió de l'aigua adaptats als futurs escenaris de canvi global. Per fer-ho, a quatre conques del Mediterrani (la Tordera a Catalunya, el Vipava a Eslovènia, el Pedieos a Chipre i el Rmel a Tunísia) els científics del projecte BeWater i la ciutadania que viu o treballa en aquestes conques es trobaran per dialogar i col•laborar sobre el que més els preocupa: el futur de l'ús de l'aigua. Entre tots hauran de treballar per trobar la millor forma de gestionar l'aigua i per fer-ho de forma adaptativa, fent front als canvis que s'esperen en un futur proper.

Ara el projecte BeWater arriba a Hostalric i us convidem a assistir-hi per cobrir la trobada i fer-ne més ressò!

Ens trobarem tots el divendres 12 de desembre de 2014 de 17.00 hores a les 20.00

Al Domus Sent Soví de Hostalric

Farem un taller obert a tothom on es treballarà una cartografia de la situació actual de la conca, de les seves amenaces, necessitats i opcions de futur.

Els nostres objectius per aquest taller seran:

Presentar BeWater: Donarem una idea del procés engegat pel projecte.
Intercanviar coneixement: Per reduir la vulnerabilitat de la societat al canvi global es necessita el coneixement de tothom. Els actors locals han de tenir un paper actiu en la definició de les estratègies adients per a la gestió de les conques fluvials.
• Sensibilitzar: Us presentarem una exposició sobre el tema, preparada per seguir parlant de del canvi global a la Tordera y proposar iniciatives de sensibilització durant els propers mesos.
Participar: Plantejarem els reptes de la gestió de l'aigua a la Tordera amb una cartografia especial. De fet, aquests reptes seran molts i de diferent tipus i per tal de poder analitzar-los i proposar solucions plegats, elaborarem un mapeig dels principals aspectes, incloent les possibles relacions. Durant el taller volem millorar la informació de referencia i recollir les perspectives sobre la relació entre els diferents reptes.

Aquest taller segueix el camí del projecte a la conca: per tenir una idea del que vam fer al primer taller podeu veure un petit vídeo, testimoni de l'experiència organitzada el dia 28 de maig 2014 a la rectoria Vella de Sant Celoni.

Per més informació: Anabel Sánchez, investigadora del CREAF i coordinadora del projecte BeWater 93.581.46.75 a.sanchez (at) creaf.uab.es