aquaknow   Extranet   Newsletter      

Projecte BeWater i ciència ciutadana

Tuesday, 01 September 2015 Posted in Tordera Society, Spain

This article in English

El projecte BeWater va tenir representació a la segona edició del Barcelona Citizen Science Day, que va tenir lloc a Barcelona el 16 d'abril de 2015. L'esdeveniment forma part de NOVUM Festival Ciència Tecnologia Innovació, organitzat per la Direcció de Creativitat i Innovació, Institut de Cultura de Barcelona (Ajuntament de Barcelona). Entre els participants hi havia investigadors, estudiants, comunicadors cientìfics, actors cívics, prenedors de decisions i ciutadans interesats en ciència ciutadana.

Annelies Broekman, líder del cas d'estudi de la Tordera i Anabel Sánchez, coordinadora del projecte BeWater, van assistir a l'esdeveniment i varen fer una presentació en nom del projecte BeWater. Els organitzadors varen crear un gràfic en el qual BeWater va ser-hi representat i varen produïr un Catàleg de Ciència Ciutadana amb 20 projectes, on també hi va tenir presència.

Aquesta edició de 2015, a diferència de la de 2014, s'ha focalitzat en propostes sobre metodologies i eines transversals aplicables a la majoria de projectes de ciència ciutadana. L'esdeveniment va concloure amb les paraules de Liz Barry, fundadora de Public Lab, una comunitat de ciència mediambiental de DIY, pionera en el seu sector i amb seu a Nova York.

El Catàleg de Projectes de Ciència Ciutadana ja està publicat i està disponible en línia en Català i Anglès.