aquaknow   Extranet   Newsletter      

Vipava Society, Slovenia

2nd Scientific and Expert Conference on Karst Waters Management and Protection

Wednesday, 12 August 2015 Posted in Events, Vipava Society, Slovenia , BeWater News

KarstKarst Waters Management and Protection, 2nd Scientific and Expert Conference with international participation

 

15 to 16 October 2015

Mostar, Bosnia and Herzegovina

BeWater project presented at EcoHydrology' 2015

Wednesday, 12 August 2015 Posted in Events, Vipava Society, Slovenia , BeWater News

EcohydrologyEcoHydrology' 2015. Measuring, Modeling and Managing of the natural processes related to water flows, Social values of the linked ecosystem services

 

21 to 23 September 2015

Lyon, France

Predstavniki Inštituta za vode Republike Slovenije smo dne 15. aprila 2015 predstavili projekt BeWater in izvedli terenski ogled porečja reke Vipave za dijake Biotehniške šole Nova Gorica

Tuesday, 28 July 2015 Posted in Vipava Society, Slovenia

V sklopu kampanje ozaveščanja projekta BeWater smo dne 15.4.2015 predstavniki Inštituta za vode Republike Slovenije za dijake Biotehniške šole Nova Gorica organizirali predavanje in terenski ogled porečja reke Vipave.

Enournega predavanja na temo projekta BeWater in  stanja porečja reke Vipave ter trajnostnih tehnik upravljanja voda so se udeležili dijaki 2., 3. in 4. letnika Biotehniške šole Nova Gorica, smer naravovarstveni tehnik. Po končanem predavanju smo se skupaj z dijaki odpravili na terenski ogled porečja reke Vipave.

Drugo sodelovanje Inštituta za vode RS z deležniki v okviru delavnice evropskega projekta BeWater v Ajdovščini

Thursday, 09 July 2015 Posted in Vipava Society, Slovenia

This article in English

vipava ws july15

V okviru Projekta BeWater aktivno sodelujemo z deležniki tako na območju porečja Vipave kot tudi na območju ostalih treh pilotnih porečij (Španija, Ciper, Tunizija). Preko različnih procesov posvetovanja in soodločanja vključujemo zainteresirano javnost v pogovore o rabi vode v porečju reke Vipave ter o oblikovanju načrta upravljanja voda v luči prilagajanja na podnebne spremembe.

Predstavniki Inštituta za vode RS smo skupaj s predstavniki podjetja Prospex iz Belgije in EFIMED iz Španije organizirali drugo delavnico z deležniki evropskega projekta BeWater. Delavnice, ki je potekala 27. maja 2015 v prostorih Območno obrtno-podjetniške zbornice Ajdovščina, se je udeležilo 12 deležnikov iz različnih sektorjev, katerih skupna točka je skrb za porečje reke Vipave. Po kratkem uvodnem pozdravu g. Davida Bratoža, direktorja Razvojne agencije ROD Ajdovščina, je sledila kratka predstavitev prisotnih deležnikov ter trenutno stanje projekta BeWater.

Evaluating Water Management Options in Vipava

Thursday, 07 May 2015 Posted in Events, Vipava Society, Slovenia , BeWater News

Evaluation of Water Management Options through key Stakeholder participation

Wednesday 27 May 2015
Vipava, Slovenia

 

The second major round of BeWater Stakeholder Workshops will take place in each of the Case Study River Basins between May and July 2015. Key River Basin Stakeholders will take part in the day-long Workshops in order to contribute to the evaluation of the Water Management Options developed over the last months through the participative process launched last year. 

Partnerji projekta BeWater na srečanju v Bruslju predstavili napredek pri oblikovanju možnosti upravljanja voda v pilotnih porečjih

Wednesday, 25 February 2015 Posted in Vipava Society, Slovenia

BeWaterSC Brussels2014 350

This article in English

Ob omenjanju kognitivnega kartiranja (ang. Fuzzy cognitive mapping) in mentalnega modeliranja (ang. Mental modelling) pričnemo hitro posegati po različnih slovarjih, a v ozadju terminologije se skriva pomemben napredek projekta BeWater v zadnjih mesecih.

Oblikovanje možnosti upravljanja voda v štirih pilotnih porečjih (porečje Vipave v Sloveniji) in organizacija druge delavnice za deležnike sta bili glavni temi srečanja partnerjev projekta BeWater, ki se je odvijalo v Bruslju od 4. do 6. februarja 2015.

Vipava River Basin in REVOLVE magazine

Tuesday, 27 January 2015 Posted in Vipava Society, Slovenia

VipavaRevolve tb 150Vipava River Basin has been featured in the digital magazine REVOLVE-WATER.

A description of the physical, environmental and socio-economic characteristics of the river basin is followed by an overview of the work done so far in the BeWater project on developing an adaptation plan for the basin.

Read the article

Raising Awareness in Vipava

Tuesday, 27 January 2015 Posted in Vipava Society, Slovenia

In Vipava, the Awareness Campaign was launched on the 27th of November with an event at the Development Agency in Ajdovscina.

Zadeva: Obvestilo o potujoči razstavi v okviru projekta BeWater

Friday, 12 December 2014 Posted in Vipava Society, Slovenia

V okviru evropskega projekta BeWater smo pričeli s kampanjo ozaveščanja v obliki potujoče razstave, ki bo na ogled v različnih krajih Vipavske doline. Namen potujoče razstave je seznanitev javnosti s projektom BeWater, izboljšanje ozaveščenosti o pomenu trajnostnega upravljanja voda ter povečanje družbene odgovornosti na področju upravljanja voda v porečju reke Vipave.

Kraj razstave bo objavljen na spletni strani Inštituta za vode Republike Slovenije pod rubriko Novice.

Razstava bo skupaj s krajšimi dogodki tudi priložnost, da se spoznamo in izmenjamo mnenja.

Sodelovanje z deležniki je bila osrednja tema srečanja partnerjev projekta BeWater na Cipru

Thursday, 11 December 2014 Posted in Vipava Society, Slovenia

bewater2

This article in English

Vključevanje deležnikov, oblikovanje možnosti upravljanja voda in metode sodelovanja so bile glavne teme tretjega srečanja partnerjev projekta BeWater, ki je potekalo od 21. do 23. oktobra 2014 v Nikoziji na Cipru.

V ospredju srečanja so bila štiri pilotna porečja, med njimi porečje reke Vipave ter tekom projekta pridobljena spoznanja glede vključevanja in sodelovanja z deležniki.

 

GEP - BeWater meeting

Tuesday, 09 December 2014 Posted in News, Vipava Society, Slovenia , BeWater News

GEP meeting Sept2014Članek v slovenščini

The objective of the GEP - BeWater meeting, held on 26 September 2014, was the presentation of hydrogeological and spatial surveys on the Slovenian border area.

V projektu BeWater spodbujamo razpravo med javnostjo in znanostjo o prihodnosti upravljanja voda v porecju reke Vipave

Thursday, 26 June 2014 Posted in Vipava Society, Slovenia

This article in English

Photo Vipava1Prvo sodelovanje Inštituta za vode RS z deležniki v okviru delavnice evropskega projekta BeWater v Ajdovščini.

V okviru projekta BeWater aktivno sodelujemo z deležniki tako na območju porečja Vipave kot tudi na območju ostalih treh pilotnih porečij (Španija, Ciper, Tunizija). Preko različnih procesov posvetovanja in soodločanja vključujemo zainteresirano javnost v pogovore o rabi vode v porečju Vipave ter o oblikovanju načrta upravljanja voda v luči prilagajanja na podnebne spremembe.

Second Stakeholder Workshop in Vipava

Tuesday, 03 June 2014 Posted in Events, Vipava Society, Slovenia , BeWater News

3Stakeholders Address Challenges in Vipava River Basin

10 June 2014
Vipava, Slovenia

The second of the BeWater stakeholder meetings will bring together Consortium partners and key local stakeholders in Vipava for the second in the series of stakeholder interaction meetings at local level.

 

 

Priprava BeWater projektnih partnerjev na prvo sodelovanje z deležniki

Friday, 16 May 2014 Posted in Vipava Society, Slovenia

This article in English

Brussels 1 250Predstavniki Inštituta za vode Republike Slovenije smo se 24. aprila 2014 v Bruslju skupaj z 19 predstavniki projektnih partnerjev in predstavnikom Evropske komisije udeležili drugega srečanja za evropski projekt BeWater. Na srečanju smo pregledali opravljeno delo v prvih šestih mesecih trajanja projekta.

Sledila je razprava o BeWater pristopu, vključno z metodologijo ocenjevanja in zagotavljanja kakovosti izvedbe celotnega projekta. Razprava je pripomogla k boljšemu razumevanju zadanih nalog in razjasnila odgovornosti posameznih projektnih partnerjev. Ob tem smo zastavili pomembne korake za nadaljnji potek projektnega dela.

<<  1 [23  >>