aquaknow   Extranet   Newsletter      

Vipava Society, Slovenia

Prvo srecanje partnerjev projekta BEWATER

Wednesday, 15 January 2014 Posted in Vipava Society, Slovenia

This article in English

BEWATER-group-photoVeč kot 30 sodelujočih iz Evrope in Tunizije se nas je udeležilo prvega srečanja evropskega projekta BEWATER v Barceloni v Španiji, katerega namen je aktivno vključevanje družbe pri prilagajanju na klimatske spremembe v Sredozemlju.

Na srečanju, ki je potekalo od 13. do 15. januarja 2014, smo opredelili osnove za sodelovanje v prihodnjih treh letih in pol, kolikor traja projekt. Na srečanju smo uporabili različne pristope medsebojnega sodelovanja in opredelili delovne metode za iskanje skupnih ciljev ter izzivov za učinkovito izvajanje projekta.

Znanost v družbi: prilagajanje na klimatske spremembe v Sredozemlju

Tuesday, 07 January 2014 Posted in Vipava Society, Slovenia

3 slovenia newsNa Inštitutu za vode Republike Slovenije smo v oktobru 2013 začeli z izvajanjem evropskega projekta katerega namen je aktivno sodelovanje družbe pri prilagajanju na klimatske spremembe v Sredozemlju (z okrajšavo BEWATER), ki je financiran iz 7. okvirnega programa Evropske unije v okviru pobude Znanost v družbi. V projekt je vključenih 12 organizacij iz 11 držav Evrope in severne Afrike. Projekt vodi Center za ekološke raziskave in gozdarstvo (CREAF) iz Španije.

Cilj evropskega projekta BEWATER je promovirati dialog in sodelovanje med znanostjo in družbo na področju trajnostnega upravljanja z vodami in prilagajanja podnebnim spremembam v Sredozemlju.

<<  1 2 [3